Hírek


Megtartotta éves küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség

2024-03-22 16:21:39

A munkatervnek megfelelően megtartotta éves küldöttgyűlését a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség pénteken Nyíregyházán.

A küldöttgyűlést a tagszervezetek képviselőin túl, megtisztelte jelenlétével Varga Béla tű. dandártábornok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Nagy József tű. ezredes, igazgatóhelyettes, Leskovics Zoltán tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő, Gerebenics Károly tű. ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgári Védelmi Szövetség elnöke, Lisovszki Róbert a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Polgárőrszövetség elnöke, és Pernyák Sándor ny.á. tű. ezredes, a szövetség korábbi elnöke. A vendégeket Dombrády László ny.á. tű. ezredes, a szövetség elnöke köszöntötte és nyitotta meg a küldöttgyűlést, majd Kocsis Antal ny.á. tű. alezredes levezető elnök tájékoztatta a megjelenteket, a küldöttgyűlés határozatképességéről, és ismertette a napirendi pontokat.

A napirendi pontok elfogadását követően Pernyák Sándor köszönte meg a meghívást, és kívánt a szövetség számára sikeres munkát a 2024-es évre, majd Rubóczki Zoltán tű. törzszászlós, a szövetség általános elnöke megtartotta a 2023. évi beszámolóját, kiegészítve a 2023. évi pénzügyi beszámolóval. A 2023. évi szakmai beszámolót követően Leskovics Zoltán tájékoztatta a tagszervezetek 2023-ban végzett szakmai tevékenységéről a küldötteket, illetve kitért az igazgatóság szervezésében 2024-ben megtartásra kerülő eseményekre is, majd Varga Béla is megköszönte a tagszervezetek és a szövetség tevékenységét, közreműködését, kiemelve azokat a jelentősebb káreseményeket, amelyek felszámolásában az önkéntes tűzoltó egyesületek nagy szerepet vállaltak, és sok sikert kívánt a 2024-es évre. A 2023. évi munkát értékelve Laczkovszki Miklós a felügyelő bizottság elnöke ismertette a bizottság javaslatát, az elhangzott beszámolók elfogadására. A felügyelő bizottság javaslata alapján a küldöttek egyhangúlag elfogadták a szakmai és pénzügyi beszámolót, majd Rubóczki Zoltán ismertette a 2024. évi munka- és pénzügyi tervet, mely szintén egyhangúlag elfogadásra került. A küldöttgyűlés utolsó napirendi pontja szerint, Kocsis Antal ismertette a nagy sikerrel megszervezett tűzoltó horgászverseny idei változásait, és elismerések átadására került sor!

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség elnöksége ajándéktárgy elismerésben részesítette Vaszil Zoltán Urat, a Rakamazi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnokát, Németh Zoltán Urat, a Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság parancsnokát, és Mészáros Krisztián Urat, a Michelin Hungária Kft. tűzvédelmi szakirányítóját, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség munkájához nyújtott segítségük elismeréséül. Az elismerések átadását követően Dombrády László megköszönte a részvételt, és közös ebéddel zárult a küldöttgyűlés.


Kapcsolódó képek:

Vissza