Tiszalöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A vármegye nyugati részén élénk önkéntes mozgalom tapasztalható, hiszen a Tisza mentén sorban Tiszadob, Tiszadada, Tiszavasvári és Tiszalök településeken egyaránt jól működő önkéntes tűzoltó egyesülettel rendelkezik. A Tiszalöki Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2019. évben ünnepelte 100 éves fennállását. A nagy múltú településen több mint ötezer ember biztosának megőrzésében működik közre. Jelenleg hagyományőrző egyesületként tevékenykedik, 36 fő taglétszámmal elsődlegesen megelőzési feladatok ellátásában, a katasztrófavédelmi munka népszerűsítésében tevékenykedik, a Hajdúnánás Hivatásos Tűzoltó-parancsnoksággal és a Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltó-parancsnoksággal együttműködve.

A város oktatási intézményeivel jó kapcsolatokat és nagyon szoros az együttműködést alakítottak ki. Rendeszeresen cikkek jelennek meg a helyi újságban aktuális tűzvédelemi megelőzési feladatokkal kapcsolatosan A városi rendezvényeken táborokban elsősorban a gyerekeknek szerveznek bemutatót, ezzel is népszerűsítve a tűzoltó hivatást, nevelve az utánpótlást. Juhos László parancsnok 2012 óta tiszteletbeli tagja a New Yorki tűzoltóságnak a 2001 -ben elhunyt 343 tűzoltó közül egy fő helyére állva jelképesen, ezért minden évben közös megemlékezésre kerül sor felelevenítve a szomorú eseményt.

Tiszalök Önkéntes Tűzoltó Egyesület   Juhos László (pk)
4450 Tiszalök, Kossuth u. 67 26 (20) 501-0414
    feuerman.juhos@gmail.com