Tiszadobi Önkéntes Tűzoltó Egyesület


 A Tiszadobi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a millennium évében alakult, tehát1896 óta fontos szerepet játszik a helyi közösség biztonságának fenntartásában. A település méltán büszke az önkéntes tűzoltók áldozatos munkájára, az elkötelezettségük példa értékű a nagyközség életében.

Az egyesület alapfeladatának megfelelően szervezi és biztosítja a tűzmegelőzési és tűzoltási, kárelhárítási és mentési feladatok ellátását, de ifjúságneveléssel is kiemelkedően foglalkoznak. Az ÖTE tagok gyakran tartanak tűzvédelmi oktatásokat a helyi közösségekben, hogy felhívják a figyelmet a tűzvédelmi kockázatokra, útmutatást adnak arra vonatkozólag, hogy hogyan lehet megelőzni a tűzeseteket.

Jelenlegi taglétszámuk 37 fő melyből szinte mindenki rendelkezik tűzoltó alaptanfolyami képesítéssel, 7 fő gépjárművezetői végzettséggel és kezelői típus vizsgával, hárman pedig tűzoltásvezetői végzettséggel is rendelkeznek az egyletben. A tűzoltó szakfelszereléseket, egyéb alkalmazható eszközeiket minőségi szempontból folyamatosan fejlesztik. A GAZ 66 típusú gépjárműfecskendőjük több mint két évtizede szolgálja a hatékony beavatkozást.

Bán Gábor parancsnok vezetésével fontosnak tarják a hagyományok tiszteletét is. A szertár udvarán két régi fecskendőt állítottak ki tökéletesen felújított állapotban, amelyet az odalátogatók is megtekinthetnek.

Az ÖTE minden éven részt vesz az önkéntesek megyei tűzoltó versenyén, ahonnan valamilyen helyezés nélkül sosem térnek haza.

2022-ben a tagok kivették részüket a humanitárius segítségnyújtásban is. Több alkalommal szállítottak és adtak át adományt az Ukrajnai háború elől menekülők számára.

Egyesület adatai Taglétszám és alapítás Parancsnok és elnök elérhetősege
Tiszadob Önkéntes Tűzoltó Egyesület   Erdős János (elnök)
4456 Tiszadob, Andrássy u. 37. 25 (30) 429-6330
Tiszadob ÖTE facebook oldala   erdosjani@freemail.hu
adósz: 18815830-1-15 1896  
tiszadob.ote@gmail.com   Bán Gábor (pk)
(42) 722-516 1989 (70) 385-2686
     

Kapcsolódó információk: