Lengyelországi jubileumon vett részt az Ajaki Tűzoltó Egyesület képviselete

2023-07-26 20:57:06

Ajak Város testvértelepülésének önkéntes tűzoltósága 150, tűzoltózenekara 100 éves jubileumát ünnepelte a hétvégén

Alapításának 150 éves évfordulóját ünnepelte a lengyelországi Dylagówka-i Önkéntes Tűzoltóság (Ochotniczej Strazy Pozarnej w Dylagówce), 100 éves évfordulóját pedig a Dylągówka-i Dęta Fúvószenekar. Az eseményre meghívást kapott a tűzoltóság magyarországi testvéregyesülete, az Ajaki Tűzoltó Egyesület is. Az egyesület képviselete Ajak Város küldöttségével együtt látogatott el Lengyelországba, ahol a IV. Hyżne-i Falunap alkalmából megrendezett programokon képviseltük Ajakot.

A házigazdák az ünnepi alkalmat kihasználva, a delegáció számára kirándulást szerveztek a közeli Solina víztározóhoz, ahol a festői környezetben elhelyezkedő, legnagyonbb lengyelországí víztározót tekinthettük meg.

Az ünnepélyes felvonulás a szentmisére a helyi remiztől indult, majd a szentmise végeztével a helyi sportpályára vonultak a helyi önkéntesek és a meghívott vendégek, alakzatban. A sportpályán ünnepélyes állománygyűlés keretében elismerések átadására került sor az önkéntes tűzoltók és a tűzoltózenekar tagjai számára. Az elismerések átadását követően késő délután vette kezdetét a  IV. Hyżne-i Falunap, mely szombaton lézershowal, vasárnap pedig óriási tűzijátékkal örvendeztette meg az eseményre kilátogatókat. A szombat esti és vasárnap délutáni programok során bemutatkozhattak helyi és környékbeli kultúrális csoportok, zenekarok.

Az ajaki delegáció vasárnap délután megtekintette a Dylagówka-i Önkéntes Tűzoltóság laktanyáját, és a fúvódzenekar próbatermét is. Élményekkel gazdagon tértünk haza a lengyelországi látogatásról.

Köszönjük a vendéglátást Bartłomiej Kuchta polgármester és Leszek Ślemp parancsnok Uraknak, illetve a helyi önkéntes tűzoltóknak. Az Ajaki Tűzoltó Egyesület képviseletében Rozinka Mihyál elnök és Rubóczki Zoltán parancsnok, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség általános alelnöke vett részt, Ragány Zsuzsanna közreműködésével, akinek szervező munkáját ezúton is köszönjük!

Rubóczki Zoltán általános alelnök