Hírek


Nemzetközi tűzoltótáborban jártunk Bálványoson

2023-07-26 20:54:09

A XVI. Nemzetközi Katasztrófavédelmi és Polgári Védelmi Találkozó idén Romániában, a Kovászna megyei Bálványos településen került megrendezésre.

A Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, Orosz Károly polgármester úr támogatásával tíz jó tanuló-jó sportoló gyereknek biztosított lehetőséget, hogy részt vehessenek a sarmasági testvértelepülésünk által szervezett táborban. Rajtunk kívül a házigazda Románia csapata mellett jelen voltak a Szlovéniából, Horvátországból, Szerbiából és Csongrád-Csanád vármegyéből érkező fiatalok is. A hosszú utazás fáradalmait hamar feledtette az a rendkívüli élmény, amit nem sokkal a megérkezés előtt egy út szélén bóklászó medve látványa okozott. A hangulatot tovább fokozta a rég nem látott ismerősökkel való találkozás öröme, hiszen a legtöbbjükkel csak ezen rendezvények alkalmával van alkalmunk összefutni.

A nagyszerű szervezésnek köszönhetően gazdag programokkal, izgalmas szakmai versenyekkel és bemutatókkal tették tartalmassá a három napos ottlétünket, mindezt úgy, hogy jutott időnk a környék látnivalóinak felfedezésére is. Sötétedésre mindenki kellemesen elfáradt, de egyébként sem hagytuk volna el a szállás épületét, mert a medvék minden este megjelentek az ablakaink alatt, nagy örömet okozva ezzel a vendégeknek.

A búcsú napján a résztvevők köszönetet mondtak Dombi Attila János Sarmaság polgármesterének és segítőinek a szíves vendéglátásért és szó esett arról is, hogy jövőre Horvátország vállalja a tábor megszervezését.

Lisovszki Róbert /Nagyhalászi ÖTE. parancsnoka/


Kapcsolódó képek:

Vissza