Hírek


Révay László emlékdíjat kapott az Újfehértói Őrláng Polgárőr és Tűzoltó Egyesület

2023-04-13 23:51:24

Átadták az Airbus A350 szimulátort a Gróf Széchényi Ödön Tűzoltó Kiképző Akadémia  gyakorlópályáján, és a Révay László emlékdíjat Debrecenben.

A délelőtti órákban kezdődő esemény első részében a virtuális valóság helyzetével az oktatásban, elsősorban a légi katasztrófák felszámolásában betöltött szerepével ismerkedhettek meg a szakmai konferencián megjelentek. Az előadás után a vendégek ki is próbálhatták, a jelenleg 40%-os fejlesztési készültségű programokat, mellyel a jelenlegi fázisban a monitor kezelése VR eszközökkel, és tűzoltó gépjármű vezetésének szimulációs program használatával történő gyakorlásra nyílott lehetőség. A virtuális valóság oktatásban rejlő lehetőségei után a kora délutáni órákban először a Debreceni Nemzetközi Repülőtér bevonásával kifejlesztet veszélyhelyzeti riasztási programmal ismerkedhettek meg a résztvevők, illetve a program alkalmazásával 2022 decemberében megtartott gyakorlat tapasztalatairól kaptak tájékoztatást a konferencia vendégei. Ezután a B-safety Kft. által forgalmazott tűzoltó védőfelszerelések paramétereit mutatták be a cég képviselői a megjelenteknek. Rövid szünet után a Gróf Széchényi Ödön Tűzoltó Kiképző Akadémia munkáját, fejlesztési terveit ismertette az akadémia kommunikációs vezetője, Juhász Martin. Az előadásokat követően, rövid szünet után a DETKA gyakorlópályáján folytatódott a délutáni program, ahol bemutatták a megjelenteknek és a sajtó képviselőinek az akadémia legújabb szimulátorát, egy Airbus A350 géptörzsbe épített gyakorlópályát.

A szimulátor átadását követően, Vajda János a DETKA ügyvezető igazgatója ismertette a cég üzletpolitikáját, múltját, és átadásra került a 2020-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt Révay Lászlóról (a DETKA egyik alapítójáról) elnevezett emlékdíjat.

Az emlékdíjjal azon magyarországi tűzoltó egyesületeket kívánják díjazni az akadémia vezetői, akik komoly szerepet töltenek be a katasztrófavédelem rendszerében, a káresetek felszámolásában. Az idei évben első alkalommal átadott, egyedi díjat 2023-ban az Újfehértói Őrláng Polgárőr és Tűzoltó Egyesület kapta. Vajda János laudációjában méltatta az újfehértói egyesület érdemetit, bemutatva a szervezetet, megköszönve tahgjainak az önfeláldozó, szabadidejében végzett munkáját. Az Újfehértói Őrláng Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elnökének, Hunyadi Imrének javaslatára a díjjal járó természetbeni támogatás a kárpátaljai Derceni Egyházi Önkéntes Tűzoltósággal közösen kapta a Szabolcsi egyesület, ezzel is erősítve a határon túli szakmai kapcsolatot.

Az átadott felszerelésekkel mindkét szervezet felkészültsége javul, ezáltal a lakosság biztonsága is. Az emlékdíj és a természetbeni támogatás átadását követően, egy komplex, az Airbus A320 és az Airbus A350 géptörzseken keletkezett tűz tűzolási gyakorlatát tekinthették meg a résztvevők, majd a nap zárásaként a gyulai 100 éves cukrászda tortáját fogyasztották el a megjelentek.

A DETKA meghívásának eleget téve a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Tűzoltószövetség kéviseletében Rubóczki Zoltán általános alelnök és Berzsán István tagozatvezető alelnök vett részt az eseményen, támogatva a tagszervezetünk, az Újfehértói Őrláng Polgárőr és Tűzoltó Egyesület képviseletét.

Gratulálunk az elismerésben részesített tagszervezetünk minden tagjának, és kívánjuk, hogy hivatásukat a jövőben is hasonló lelkesedéssel gyakorloják.


Kapcsolódó képek:

Vissza