Hírek


Szakmai nap a debreceni repülőtéren

2022-09-30 10:19:15

Szakmai napot tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség a Debreceni Nemzetközi Repülőtéren

A korábbi évekhez hasonlóan idén is megtartotta tagszervezetei részvételésvel a Szabolcs-Sztmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség a szakmai napot. Az idei évben a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, és a Gróf Széchényi Ödön Debreceni Tűzoltó Kiképző Akadémia (DETKA Oktató Kft.) adott otthont a rendezvénynek. A nap első részében Rubóczki Zoltán általános alelnök köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a szövetség közelmúlt eseményeiről, pályázati lehetőségeket ismertette, majd átadta a szót a házigazda Juhász Martin részére, aki a DETKA Oktató Kft. ügyvezető igazgatója és bemutatta a tevékenységüket, fejlesztési céljaikat és izelítőt adott a gyakorlati bemutató elemeihez. Ezt követően a résztvevők a DETKA Oktató Kft. szimulációs pályáját tekintették meg, ahol a repülőtér éppen szolgálatban lévő, "B" szolgálati csoportja mutatott be egy színvonalas mentési és tűzoltási gyakorlatot, Nyitrai József a Debreceni Nemzetközi Repülőtér tűzoltóparancsnokának irányításával. Ezután lehetőség nyílt a gyakorlópálya elemeinek kipróbálására, a valós helyzetek megtapasztalására. A délelőtti program zárásaként a résztvevők megtekintették a tűzoltóság gépjárműveit, szakmai egyeztetés keretében tapasztalatokat cseréltek az éppen szolgálatot teljestő kolegákkal, a repülőgépek tüzeinek oltása területén, majd közösen megebédeltek a közeli Platán Hotel éttermében.

Az ebéd elfogyasztása után a Légiközlekedési Kultúrális Központ kíséretében megtekintették a repülőtér szigorúan védett területét, a kiszolgáló létesítményeket és a kifutópálya területét, majd a Heliport debreceni bázisán az éppen szolgálatot teljesítő pilóta mutatta be a mentőhelikoptert a résztvevőknek, különösen kiemelve a helikopter veszélyeit, megközelítési, áramtalanítási és mentési pontjait. A mentőhelikopter bemutatása után a résztvevők meglátogatták a Debreceni Nemzetközi Repülőtér tűzoltó "állomását", megismerkedtek a tűzoltóság készenléti szereivel, speciális eszközökkel. A szakmai látogatás zárásaként Vincze Tamás a Debreceni Nemzetközi Repülőtér fejlesztési igazgatója ismertette a repülőtér történetét, fejlesztési terveit, az elmúlt időszak és a várható utasforgalmi trendet. A szakmai nap a késő délutáni, inkább kora esti órákban zárult.

A szakmai nap szervezésében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség számára nagy segítséget nyújtott Hunyadi Imre a Debreceni Nemzetközi Repülőtér tűzoltóparancsnok-helyettese és a Vajda János a Debreceni Nemzetközi Rpülőtér Kft. ügyvezető igazgatója, akiknek ezúton is köszönjük fáradhatatlan áldozatos munkáját.


Kapcsolódó képek:

Vissza