Hírek


Edélyben jártunk

2022-09-27 09:10:12

A szakmai és baráti kapcsolatok ápolása, mélyítése kapcsán tettünk látogatást Erdélyben

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület, a Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület és a Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai szeptember 22.-25. között látogatást tettek Csíkszentmiklóson és Gyergyószárhegyen. Az ajaki egyesület már 2009-óta ápol baráti és szakmai kapcsolatot több külhoni civil szervezettel, több közös szakmai programot megvalósítva ezidő alatt. Ilyen szakmai projekt egyeztetése kapcsán látogatott el szövetségünk képviselete Csíkszentmiklósra, ahol a már megvalósítás fázisában lévő pályázati támogatás részleteit egyeztette a helyi és az ajaki egyesület. A már kialakult szakmai és baráti kapcsolat ápolásán túl lehetőség nyílott új kapcsolatok építésére is, a Csíkvacsárcsi és az Ajnádi Önkéntes Tűzoltókkal, a közelgő NEA pályázatok adta lehetőségek egyeztetése kapcsán. Természetesen a szakmai egyeztetés mellett jutott idő a környékbeli látványosságok, így a Szépvízi Határőr Múzeúm, a gyimesbükki ezeréves határ, és a csíksolyói kegytemplom meglátogatására is. A csíkszentmiklósi önkéntesekkel kiegészülve szeptember 24.-én részt vettünk a XIII. Szárhegyi Tűzoltók Napján Gyergyószárhegyen, ahol 15 induló csapat részvételével megrendezett verseny lebonyolításában vettünk részt. A Gyergyó- medencei tűzoltóságok (Gyergyószentmiklósi Hivatásos Tűzoltóság és a Tekerőpataki, Kilyénfalvi, Újfalvi, Csomafalvi, Alfalvi, Borzonti, Güdüci, Ditrói, Remetei Önkéntes Tűzoltóságok) mellett érkeztek tűzoltók Krasznáról, Gelencéről, Esztelnekről, Nagybajomból, és Miskolcról. A három versenyszámból álló rangos versenyt végül a gyergyószentmiklósi hivatásos tűzoltók nyerték a ditrói illetve a csíkszentmiklósi önkéntes tűzoltók előtt. Szövetségünk képviselete a verseny inditásában és az időeredmények dokumentálásában vett részt, a miskolci tűzoltókkal közösen.

A tűzoltóverseny eredményhirdetése után elfogyasztott közös ebédet követően részt vettünk a helyi sportpályán egy labdarugó mérkőzésen, a helyi "B" közepet kiegészítve szurkoltunk a Szárhegyi Bástya SC labdarugóinak. Sajnos a szurkolásunk ellenére is minimális hátrányban ugyan, de a helyi csapat alul maradt.

A helyi tűzoltó alakulat közös vacsorával vendégelte meg a magyarországi és a krasznai tűzoltó bajtársakat, ahol lehetőség nyilt további kapcsolatok ápolására, szakmai és baráti beszélgetésekre.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetséget Rubóczki Zoltán általános alelnök, az Ajaki Tűzoltó Egyeület parancsnoka, Lisovszki Róbert tagozatvezető alelnök, a Nagyhalászi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka, Szilágyi Ernő a Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, és Kolozsi Imre az Ajaki Tűzoltó Egyesüet tagja képviselte.


Kapcsolódó képek:

Vissza