Hírek


"PRO URBE NYÍRBÁTOR" kitüntetésben részesült Nagy Imre ny.á. tű. alezredes

2022-08-21 19:53:02

Nyírbátor város elismerésben részesítette az egykori tűzoltóparancsnokot

Nyírbátor Város Önkormányzata 2022-ben az augusztus 20-i ünnep keretein belül adta át azoknak a személyeknek, szervezeteknek a városi kitüntetéseket, akikről júliusban a Képviselő-testület döntött. Az elismerésben részeítettek között volt Nagy Imre ny.á. tű. alezredes, a város egykori tűzoltóparancsnoka, aki "PRO URBE Nyírbátor" kitüntetésben részesült.

Nagy Imre Nyíregyházán kezdte a tűzoltó hivatását, majd a tiszti iskola elvégzése után Vásárosnaményban teljesített szolgálatot. 1993-ban helyezték Nyírbátorba, azóta közmegelégedésre itt teljesített szolgálatot, nyugállományba vonulásáig. Munka mellett szerzett diplomát a nyíregyházi tanárképző főiskolán. 2001-ben, a Tiszai árvíz idején a védekezésben több helyszínen irányította a tűzoltókat, csak a nyírbátoriakat. A munkája mellett videózott, fotózott, megörökítette a küzdelmes védekezést, a mentést. Munkája során számos elismerésben részesült, irányítása alatt a nyírbátori tűzoltók felszereléseinek, eszközeinek és elhelyezésének nagymértékű fejlesztése valósult meg.

Nyugállományba vonulását követően sem szakadt el teljesen hivatásától, éveken keresztül a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség elnökségi tagjaként aktívan részt vett a szövetség munkájában, rendszeresen képviselte a szövetséget országos eseményeken.

Fotó: Nyírbátor Város Önkormányzata

 


Kapcsolódó képek:

Vissza