Hírek


20 éve alakult a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság

2022-08-20 20:34:34

Az országban harmadikként, megyénkben elsőként alakult meg 2002-ben a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság

A 2000-es évek elején az akkori jogszabályoknak megfelelően kezdődött az ország tűzvédelmi helyzetének javítása. Megyénkben elsőként, országosan harmadikként alakult meg a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság 2002-ben, a térség tűzvédelmi helyzetének javítását elősegítve ezzel. Szakoly község önkormányzata nagy feladatot vállalt fel, amit ma már teljességgel állíthatunk, hogy "megugrott", hiszen szakmai körökben példaértékű a szakolyi tűzoltók munkája. 2002-ben Győri András címzetes főjegyző, a köztestületi tűzoltóság első elnöke, és Bodolai Zoltán örökös tűzoltóparancsnok irányításával kezdte meg munkáját a köztestületi tűzoltóság. Ennek évfordulója alkalmából tartott 2022. augusztus 13.-án felvonulást, és versenyt a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság. A délelőtt folyamán, a meghívott vendégekkel szirénaszó kíséretében vonultak végig a település utcáin, hogy szakmai vetélkedő során mérhessék össze felkészültségüket a Básty-kert és szabadidőparkban. A hivatalos megnyitót követően a résztvevő csapatok bejárták a pályát, és megismerkedtek az elvégzendő feladatokkal. Az eseményen meghívott csapatként részt vett a balkányi, a bökönyi, a geszterédi és a pilisszentiváni önkéntes, az újfehértói, a csengeri, a vásárosnaményi önkormányzati tűzoltóság, illetve szlovákiából az Örös, romániából Erdőd települések tűzoltó képviselete. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetséget Dombrády László ny. tű. ezredes elnök, és Rubóczki Zoltán tű. törzszászlós, általános alelnök képviselte. A délelőtt folyamán a csapatok teljesítették a kijelölt feladatokat, majd az ebéd elfogyasztását követően közösen átvonultak a helyi temetőbe, ahol koszorút helyeztek el Győri András és Bodolai Zoltán emléktáblájánál. A megemlékezést követően a délelőtti verseny eredményhirdetése, és elismerések átadása következett. A versenyfeladatokat legrövidebb idő alatt, és legkevesebb hibával a Szakolyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata hajtotta végre, így ők állhattak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára. Tőlük kissé lemaradva az ünnepelt, a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság és az Újfehértói Önkormányzati Tűzoltóság csapata végzett.

Ezt követően elismerésben részesült:

XXV éves szolgálati emlékérem elismerésben részesült Sinkáné Szűcs Edina

XL éves szolgálati emlékérem elismerésben és ajándéktárgyban részesült Pósán István

L éves szolgálati emlékérem elismerésben és ajándéktárgyban részesült Varga János, aki kezdetek óta az önkormányzati tűzoltóság dolgozója, és az idei évben vonul nyugállományba.

Szent Flórián emlékérem elismerésben részesült Bíró Attila

Az elismerések átadását követően, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség ünnepi alkalomra készített oklevelét Rubóczki Zoltán tű. tzls általános alelnök adta át Dán Gábor, a Szakolyi Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka részére.

Az elismerések átadását követően, a XXII. Szakolyi Napokon résztvevő gyerekeknek egy habpartival kedveskedtek a szervezők.

Fotó: Szakoly ÖTP


Kapcsolódó képek:

Vissza