Hírek


Viharok és égő aljnövényzet

2018-08-13 10:47:25

Csaknem negyven esetben kérték az átvonuló vihar miatt a tűzoltók segítségét tegnap kora délután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, más helyen pedig meggyulladt aljnövényzetet kellett oltani. Összeállításunkban önkormányzati és önkéntes tűzoltói beavatkozásokat mutatunk be.

Csaknem negyven esetben kérték az átvonuló vihar miatt a tűzoltók segítségét Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A nagy mennyiségű csapadék, az erős szél és a borsó nagyságú jég miatt elsősorban Újfehértó több utcájában, így a Böszörményi úton, a Rákóczi Ferenc, a Katona József, valamint a Pipacs utcában kellett beavatkozniuk, ahol lehasadt faágak, vagy útra borult és villanyvezetékre szakadt faágak eltávolításán dolgoztak a tűzoltók. Nyíregyházán is több helyen hasonló káresemények felszámolása adott munkát a nyíregyházi hivatásos, az újfehértói és az ibrányi önkormányzati, valamint önkéntes egységeknek. Több esetben összegyűlt csapadékvizet távolítottak el, így Nyíregyházán a Kert utcában és az Erdősoron. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Hatszáz négyzetméteren gyulladt meg a száraz aljnövényzet csütörtök délelőtt Nagyecseden, a Rózsás utcában. A mátészalkai hivatásos és a nagyecsedi önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Vissza