Hírek


Tűzoltóautóval érkezett a Mikulás Ajakon

2022-12-06 09:17:46

Együtt érkezett a gyerekek két kedvence Ajakon

A gyerekek arcára csalt nagy mosolyt az Ajaki Tűzoltó Egyesület december 5.-én. Köztudott, hogy a gyerekek nagy kedvence a tűzoltó autó és a Mikulás. Ajakon az egyesület tagjai lázasan készültek a jeles alkalomra, és gyermeki várakozással díszítették fel autójukat. Mivel hó idén sem volt, és a Mikulás a segítségüket kérte, Rudolfot befogták a gépjárművük elé, így repítették a nagyszakállút a gyerekekhez.

Már december 4.-én is járták a város utcáit, megajándékozva a gyerekeket, amolyan főpróbaként, de az igazi meglepetést december 5.-én vitték el a gyerekekhez. Az Ajaki Katolikus Óvoda és Bölcsőde gyerekei számára a délelőtt folyamán tűzoltó autón érkezett a nagyszakállú, két krampusza kíséretében. A gyerekek műsorral fogadták az óvoda udvarán a látogatókat, majd a csoportszobákban várták a nagyszákállút és kisérőit. Itt szintén kis műsorral kedveskedtek, amiért cserébe a Mikulás ajándékot adott a gyerekeknek.

A bátrabbak elmondták a Mikulásnak, hogy mit szeretnének kapni, de volt, aki az után érdeklődött, hogy "van-e lencse a Mikulás szemüvegében?", vagy "hány távcsöve van a Mikulásnak?"! Miután minden kérdést megválaszolt a Mikulás, a csoportok számára is adott át meglepetést, amit messze földön a manói készítettek össze.

Az óvodások megajándékozása után lehetőség volt a Mikulással találkozni a kisváros iskolája előtti téren, ahol 17 órától várta a nagyszakállú a gyerekeket és felnőtteket egyaránt. Erre a helyszínre is -hó híján- tűzoltó autóval érkezett, és a krampuszain kívül elkísérték a manói is.

Az Ajaki Tűzoltó Egyesület szervezésében egy külön meglepetéssel is készült a Mikulás és csapata, cukorágyúval örvendeztette meg a megjelenteket.

A cukorágyúból kilőtt szaloncukor begyűjtése után a Mikulás a parkban elbúcsúzott a gyerekektől, de a város utcáin az este folyamán találkozhattak vele, mert késő estig járta Ajak utcáit „alkalmi szánján”, krampuszai és manói kíséretében.

A Mikulás munkáját segítették szervezőként, vagy adományozóként Takács István, Bodor József, Markos László, Kovács András, Vasas Csaba, Kolozsi Imre, Dávid Kira, Virga Norina, Antal László, Rubóczki Zoltán, Ajak Város Önkormányzata, Ajaki Katolikus Óvoda és Bölcsőde dolgozói. Köszönjük a fáradózásukat a gyerekek nevében!

 


Kapcsolódó képek:

Vissza