Hírek


Mindenkinek jutott ajándék

2022-12-05 19:13:05

A Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is segítette a Mikuláást. Az alábbiakban az Ő beszámolójuk olvasható!

December 4-re vállalt küldetésünk – miszerint a tanyákon élő halmozottan/hátrányos helyzetű gyerekekhez elvigyük a Mikulást – sikerült.

Az ötlet jó talajra hullott és hamar támogatókat talált. Az egyesület tagjaitól és az anyagiakat vállalóktól is, illetve más közreműködőktől, hiszen a keresett összeget túllépve kaptunk forrást a „Mikulás tűzoltóval érkezik!” akciónkra. Nemcsak a 96 db kiosztott csomag jutott a gyerekekhez, hanem Major Mihály és Gilányi Edit munkájának köszönhetően 4 zsák plüssfigurát is ki tudtunk osztani. Ezen felül mindenkit meg tudtunk vendégelni egy szelet pizzára is!

Mindenhonnan segítséget és felajánlásokat kaptunk. Miben segítsenek – kérdezték/ telefonáltak, hogy még felejthetetlenebbé tegyük együtt a vasárnap délutánt.

Elkelt a segítség. Balkány 24 tanyájáról a nagy kiterjedés miatt 4 helyszínre kellett összehozni az eseményt. Ez sok szervezést igényelt, de sokszorosan megérte a csillogó gyerek és néha felnőtt szemeket látva. Meg is hálálták fáradozásunkat: énekeltek, verset mondtak és megígérték, hogy továbbra is jók lesznek!

Első alkalommal tettük, némi botlásokkal, de azt hiszem jövőre ugyanilyen, ha nem még nagyobb igény lenne a feladatra. Remek hangulatban telt ez a délután és többen jelezték, hogy ha lehetséges az egyesület új tagjaiként folytatnák velünk az önkéntes munkát.

Külön köszönet támogatóinknak:

Magyar János - Mikulás

Mező Gábor Mezőné Enikő, Dr. Tóth János Magyar Betti, Demendi László, Plangár János, Deák Bianka, Nyizsnyik Béláné Szoták Margit, ifj. Horváth László, Dobiné Herceg Anita, Papp István, a Bóbita Bölcsőde dolgozói, Vadonné Marika, a helyszínen lévő szervezőknek és azt felajánlóknak illetve még a Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjainak.


Kapcsolódó képek:

Vissza