Orientációs nap Balkányban

2022-04-28 13:24:19

A Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület is részt vett a Balkányi Szabolcs vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészeti iskola prevenciós napján

2022. április 26.-ra kapott meghívást a helyiáltalános iskolába a Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. Az oktatási intézmény dolgozói pályaválasztási orientációs témanaphoz kértek segítséget a helyi lánglovagoktól. Az önkéntes tűzoltók szívesen tettek  eleget a felkérésnek a helyi rendőrség munkatársaival együtt. A Mentőállomás Balkány dolgozói állomáshelyükön fogadták az érdeklődő gyerekeket. A borús, felhős idő ellenére kitűnő hangulatban telt el a délelőtt amit helyben, rögtönzött bemutatóval próbáltak színesebbé tenni, bemutatni az önkéntes tűzoltók, bemutatva egyesület által végzett munkát. Hasonló érdeklődés jelentkezett a rendőrautó körül is.

Bízzunk benne, hogy a diákok számára sikerült részletes bepillantást adni a tűzoltó hivatásba, hasonlóan a rendőrség és a mentőszolgálat munkatársaihoz, akikkel nap mint nap végzik munkájukat az egyesület tagjai.

A nap zárásaként beüzemelésre került az "öreg fecskendő", és egy kis húsvét utáni locsolkodással sikerült kitörő örömet szerezni a résztvevőknek.

Reméljük, hogy a bemutató hatására többen vállasztják a jövőben hivatásul a tűzoltó hivatást, akár önkéntesként, akár hivatásos vagy önkormányzati tűzoltóként.

Az egyesület továbbra is várja a személyi jövedelemadó 1 %-nak felajánlását, hogy még több hasonló eseményen tudjon részt venni, és a tűzoltási és műszaki mentési feladatait is el tudja látni.

Fotó: Balkányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület