Hírek


Mozgalmas hosszú hétvége a tagszervezeteink számára

2021-11-02 09:05:16

A hétvégén több önkéntes tűzoltó egyesületünk is beavatkozott tűz- és kéreseteknél

 

A hétvégén több olyan tűz és káreset történt a megyében, ahol szűkség volt az önkéntes tűzoltók segítségére is. Szombaton az Újfehértói Önkormányzati Tűzoltóság avatkozott be Újfehértó és Téglás között, ahol a mentőszolgálat kérte az egység segítségét sérült személy mentésében, akit vonat sodort el. Az egység segítséget nyújtott a mentőszolgálat helikopteréhez szállítani a személyt.

Vasárnap reggel a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület szintén a mentőszolgálat kérésére nyújtott segítséget helyben, ahol egy idős hölgyhöz a mentőszolgálat szakemberei nem tudtak bejutni. A helyi önkéntesek károkozás nélkül biztosították a bejutást az érintett lakásba, majd segítettek az ott található idős hölgyet a mentőszolgálat gépjárművébe elhelyezni.

Szintén vasárnap, de már a délutáni órákban érkezett bejelentés Tiszadada településről, miszerint főút mellett avar ég nagy területen. A helyszínre a Tiszadada Község Önkéntes Tűzoltó, Polgárőr és Környezetvédelmi Egyesület érkezett ki elsőként, majd az időközben kiérkező Tiszavasvári Önkormányzati Tűzoltóság egységével közösen kéziszerszámok és puttonyfecskendő segítségével eloltották a mintegy 1 hektár területen égő kukoricatarlót.

Vasárnap késő este tűz keletkezett Mérken, ahol egy több éve használaton kívüli melléképületben csaptak fel a lángok. A helyszínre a Nagyecsedi Önkéntes Tűzoltó Egyesület érkezett ki elsőként, majd az időközben kiérkező mátészalkai hivatásos tűzoltókkal a 2x2 méteres helyiségben égő papírhulladék illetve szemét tüzet eloltották.

A hosszú hétvége utolsó napján is akadt dolga az önkéntes tűzoltóknak. Nagyecseden nagy területen égett száraz fű, avar, melyet a helyi önálló beavatkozási jogosultsággal rendelkező önkéntes tűzoltók oltottak el. 

Vissza