Hírek


Nemzeti minősítést szerzett a Nyíregyházi Települési Önkéntes Mentőszervezet

2021-10-28 13:11:41

A Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület is megkapta a nemzeti minősítést, az árvízi és vízi mentési képességek, alapvető viharkár-elhárítási tevékenység nemzeti minősítés megszerzésével, és alapvető vízkár-elhárítási tevékenység nemzeti minősítés megújításával.

A Nyíregyházi Települési Önkéntes Mentőszervezet szerzett nemzeti minősítést október 27.-én a rakamazi Tiszai szakaszon tartott gyakorlat során. A mentőszervezet árvízi és vízi mentési képességek, alapvető viharkár-elhárítási tevékenységre szerzett 5 éves nemzeti minősítést, míg a már a korábban teljesített, alapvető vízkár-elhárítási tevékenység nemzeti minősítésétét erősítette meg, újabb 5 évre. 

A látványos gyakorlaton a Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület mellett részt vettek a Vízirendészet, valamint az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság munkatársai is. A gyakorlatot Gerebenics Károly tűzoltó ezredes, a Nyíregyházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője megfelelőre értékelte, ezzel újabb mentőszervezet kapott Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében minősítést.

Gratulálunk a Nyíregyházi Települési Önkéntes Mentőszervezet tagjainak, és kívánjuk, hogy a gyakorlaton végrehajtott feladatokat éles esetben ritkán kell alkalmazniuk!

Fotó: Nyíregyházi Tűzoltó és Vízimentő Egyesület facebook oldala


Kapcsolódó képek:

Vissza