Hírek


Új eszközökkel gazdagodott a Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület

2021-12-01 22:40:21

A tűzoltó egyesület régi álma vált valóra a közel 7 millió forintos fejlesztéssel.

A Demecseri Önkéntes Tűzoltó Egyesület folyamatosan fejleszti eszköztárát, kihasználva a civil szervezetek számára kiírt pályázati forrásokat. December 1.-én is részben pályázati forrásból sikerült beszerezni újabb mentőeszközöket, közel 7 millió forint összegben. A civil szervezetek fejlesztésére kiírt Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében 2020-ban és 2021-ben 2-2 millió forint összegben nyert el támogatást az egyesület, mely összeget önerővel kiegészítve szerezték be az elsősorban műszaki mentésekhez használatos, akkumulátoros feszítő-vágó berendezést kiegészítőkkel. A Lucas típusú eszközöket az egyesület képviselete számára Nagy Zoltán, a NardoTech Kft. ügyvezető igazgatója adta át, illetve tájékoztatta az egyesület képviseletét az eszközök paramétereiről. Tájékoztatása szerint, a most beszerzett feszítő 85 tonna feszítőerejű és 73 cm terpesztésre képes, míg a vágó olló 191 t/cm2 vágóerővel rendelkezik. A kiegészítőként beszerzett lánckészlet 65 t húzóerejű.

A pályázatból beszerzett eszközökön túl, egy helyi vállalkozó jóvoltából beszerzett még az egyesület egy félautomata defibrillátort, közel 300 ezer forint értékben.

Kívánjuk, hogy a most beszerzett eszközöket a jövőben mindinkább csak gyakorlat alkalmával használják az önálló beavatkozói jogosultsággal rendelkező demecseri önkéntesek, hogy amennyiben éles helyzetben lenne szűkség az eszközök alkalmazására, a legjobb módon tudják alkalmazni.

Foró: Demecser ÖTE


Kapcsolódó képek:

Vissza