Hírek


Online konferencia a határon átnyúló finanszírozási lehetőségekről

2021-11-05 22:44:45

Online konferencia a Csengeri "Szent Flórián" Tűzoltó és Vízimentő Egyesület szervezésében, a határon átnyúló finanszírozási lehetőségekről.

A Csengeri "Szent Flórián" Tűzoltó és Vízimentő Egyesület és a Csengeri Önkormányzati Tűzoltóság koordinálásával online workshop került megrendezésre 2021. november 5.-én. Az eseményen résztvevő szervezetek képviselői megismerkedhettek a jövőben várható Európai Uniós pályázati projektek várható elemeivel, korábbi támogatások részleteivel.

A találkozót az Agenda Setting KFT szervezte, a „CROSCOOP” határokon átnyúló együttműködési pályázat keretén belül, amelyet Tartóc község valósít meg (Románia), Csenger várossal (Magyarország), Aknaszlatina várossal (Ukrajna) és Komorzán községgel (Románia) partnerségben.

A csengeri tűzoltók jelenleg is folyó projektjének tapasztalatain keresztül, a résztvevő szervezetek képviselői átfogó képet kaphattak azokról a lehetőségekről, illetve pályázati elemekről, melyek a 2021-2027 közötti időszakban várhatóak. A találkozó moderátora Csengeri Zsolt volt, az Agenda Setting SRL részéről (Románia), aki az európai alapok szakértője, és több mint 20 éves tapasztalattal rendelkezik határon átnyúló projektek fejlesztésében és megvalósításában (Románia - Magyarország, Románia - Ukrajna, Magyarország - Szlovákia - Románia - Ukrajna, „Duna” transznacionális programok). A pályázati elemek ismertetését követően lehetőség nyílt a résztvevőknek kérdéseket feltenni, illetve tapasztalatcserére.

Csengeri Zsolt tájékoztatása szerint a jövő hét folyamán hasonló formában kerül megrendezésre egy workshop Romániai, majd Ukrán szervezetek számára, majd a három konferencia tapasztalatait összegzik. Amennyiben a járványhelyzet lehetőséget ad, a pályázati szakasz megindítása előtt, a lehetőségekhez mérten személyes jelenléti konferencián ismertetnék a három online workshop résztvevőivel a szerzett tapasztalatokat.

A Csengeri Önkormányzati Tűzoltóság parancsnoka Kékesi Szilárd jóvoltából létrejött online konferencia kötetlen beszélgetéssel zárult, ahol több hasznos ötletet, tapasztalatot oszthattak meg egymással a résztvevők.


Kapcsolódó képek:

Vissza