Hírek


Újabb önkéntes tűzoltó egyesület segíti megyénket!

2020-07-23 07:02:15

Együttműködési megállapodást írt alá július 17-én a Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság és a közelmúltban alakult Tiszabecsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület! Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti szélén korábban több, mentő-tűzvédelmi szempontból ’fehér foltot’ jegyeztek.

Ezért a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt figyelmet fordított az elmúlt években arra, hogy minél több önkéntes tűzoltó egyesület alakuljon a térségben. A cél az volt és most is az, hogy növekedjen a települési szervezetek száma, hiszen ezzel biztosítható, hogy a reagálás a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen egy-egy káreset, például tűz vagy baleset után. Az ukrán határ melletti Tiszabecs például 28 kilométerre található Fehérgyarmattól. A térségi központban tűzoltó-parancsnokság is működik, hivatásos tűzoltók teljesítenek szolgálatot.

A beavatkozók körülbelül 20-25 perc alatt érték el a nagyközséget egy-egy riasztást követően. Ezt felismerve, a helyzetre reagálva alakult meg a Tiszabecsi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, amely nemcsak helyben, hanem a környező településeken is tud segíteni, ha kell! Az együttműködési megállapodást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Varga Béla tű. ezredes, valamint a Fehérgyarmati Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mb. tűzoltóparancsnoka Kun András tű. százados és Wachteinheim József egyesületi elnök-tűzoltóparancsnok írta alá a tiszabecsi polgármesteri hivatalban. A település polgármestere, Lőrincz Gusztáv az együttműködési megállapodás aláírásának alkalmával kiemelte, örömmel tölti el, hogy Tiszabecsen fontos az önkéntesség, a lakosságvédelem és büszke arra, hogy az egyesület tagjai, helyi emberek tudják segíteni a hivatásos tűzoltók munkáját, beavatkozásait.

Varga Béla tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató távlati célja, hogy Tiszabecs után a Szatmári-síkság más településein is alakuljon önkéntes tűzoltó egyesület, ezzel növelve az ott élők biztonságát és biztonságérzetét. Fotó: Rutkai-Dér Vivien tű. főhadnagy

Vissza